Omgeving

Vierhouten 

Vierhouten, ook wel 'de culinaire parel van de Veluwe' genoemd, dankt deze titel aan de gastvrije ondernemers, die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. De naam Vierhouten verwijst waarschijnlijk naar de vier bossen, de vier houten, die rondom het dorp liggen: het Vierhouterbos, het Vreebos, het Elspeterbos en het Gortelsebos. Hier vindt u oude bomen, stuifzand, heidevelden, stille vennen en open ruimtes. Edelherten, reeën, wilde zwijnen en dassen  kunnen hier uw pad kruisen.

Vanuit Vierhouten kunt u alle kanten op. Wandelen of fietsen in de natuur, tafelen in een goed restaurant, genieten van rust, ruimte en de gezelligheid. U begeeft uzelf in een afwisselend landschap, waar ook cultureel het nodige te bezichtigen valt!  Zo vindt u in de bekende historische plaats 'het Verscholen Dorp'; een onderduikerskamp uit de Tweede Wereldoorlog met een indrukwekkende, trieste geschiedenis. 

 

Bekijk

Historie en cultuur

Een bekende bezienswaardigheid in het voormalig onderduikerskamp ‘’Verscholen Dorp”. 

Bekijk

Natuur

Wandelen of fietsen, de gemeente Nunspeet kent vele mogelijkheden. Op en om ons heidepark bevinden zich diverse wandel- en fietsroutes. Maar ook één van de oudste heemtuinen grenst aan ons park. 

Bekijk

Actief

Jong en oud, zon of regen, in Vierhouten en omgeving hoef je je nooit te vervelen! 

Je wilt niets missen? Krijg als eerste een overzicht van onze laatste nieuwtjes en leuke aanbiedingen.

Meld je aan bij onze nieuwsbrief

3w Media Eindhoven