Actief

In de omgeving van de Paalberg is genoeg te beleven en actief bezig te zijn. De omgeving nodigt uit om eindeloos te fietsen, wandelen en mountainbiken. Op https://www.mtbroutes.nl/gelderland/ermelo vindt je meer informatie over de diverse routes. 

Ook paardrijden of op een segway de bossen verkennen behoord tot een van de mogelijkheden. Ben je een water liefhebber? Op 10 minuten rijden vindt je de Veluwerandmeren, hier wordt volop gesurfd, kitesurfd, gezeild en gesupt. 

Daarnaast zijn er in de omgeving ontzettend veel leuke attracties te vinden: 

Klimbos Ermelo  
Zin in een avontuurlijk dagje weg? Aangrenzend aan de Paalberg bevindt zich het Klimbos Ermelo. Beleef het avontuur, zoek de hoogtes op en klim een van de uitdagende parcoursen. Het Klimbos heeft meer dan 80 verschillende hindernissen en diverse zipline parcours tussen de bomen. Ook aan jonge kinderen is gedacht, zo is er een speciaal parcours die te klimmen is voor kinderen tussen de 1.00m en 1.30m.   

Museum het Pakhuis 
In het centrum van Ermelo tref je Museum het Pakhuis. In het museum mag je kijken met je handen, zo ontdek je de geschiedenis aan de hand van archeologische vondsten. Doe, voel, ruik, proef en pak het verleden, dat staat centraal in Museum het Pakhuis.  

Paleis het Loo 
Bij een bezoek aan de Veluwe mag een bezoek aan Paleis het Loo niet ontbreken! Het paleis is hard aan de slag met een verbouwing en uitbreiding. Het nieuwe spectaculaire ondergrondse deel met speciaal Juniorpaleis gaat in 2023 open, maar tot die tijd is het paleis vanaf 15 April, 2022 al te bewonderen. Door middel van drie audioverhalen word je meegenomen door de vernieuwde kamers en bekende zalen waar je bekend raakt met de bijzondere geschiedenis van het paleis, het Huis van Oranje en Nederland. In het paleis zijn twee routes uitgezet: een route over de Oranjes die in de 19e en 20e eeuw in het paleis woonden en een route waarin Willem & Mary (de bouwers en eerste bewoners van het paleis) centraal staan. Ook komt er een informatiecentrum over de geschiedenis van het paleis. In elke ruimte is wat nieuws te zien en maar liefst tien vertrekken zijn helemaal opnieuw ingericht.  

Tip: De extra liften maken het paleis en het dak beter toegankelijk voor mindervaliden. 

Tickets kun je online bestellen via www.paleishetloo.nl 

Boerderij Pret  
Bij Boerderij Pret in Ermelo is van alles te beleven voor alle leeftijden. Zo is er een in & outdoor speeltuin, kun je er Lasergamen of springen in het Trampolinepark. Ontdek de omgeving met een tochtje met de Huifkar of neem een kijkje bij de boer op de boerderij.  

Kijk ook op de website van Ermelo Buitenleven en Heerlijk Harderwijk voor actuele activiteiten: 

Ermelo Buitenleven

Heerlijk Harderwijk

Omgeving overzicht

Je wilt niets missen? Krijg als eerste een overzicht van onze laatste nieuwtjes en leuke aanbiedingen.

Meld je aan bij onze nieuwsbrief

3w Media Eindhoven