Recreatiepark de Paalberg ontvangt predicaat Koninklijke hofleverancier

Geplaatst: 17-09-2020

Recreatiepark de Paalberg eerste recreatiepark in Nederland dat het predicaat ‘Koninklijke hofleverancier’ ontvangt!

Het honderdjarige Recreatiepark de Paalberg heeft vandaag bekend gemaakt dat het vakantiepark het predicaat ‘Koninklijke hofleverancier’ heeft ontvangen. Het recreatiepark, onderdeel van VDB Holiday, is gevestigd in Ermelo en al bij vele generaties een geliefd park om te recreëren in rust en ruimte. Burgemeester van Ermelo André Baars onthulde onder toeziend oog van directie en personeel het bijhorende wapenschild. Dit is het eerste recreatiepark in Nederland dat een dergelijk predicaat ontvangt.

 

Wat Amsterdammers met dit predicaat te maken hebben
Toekenning is voor kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. Recreatiepark de Paalberg is bijna het oudste recreatiepark van Nederland. Het vertelt iets over de geschiedenis. De opkomst van kamperen in Nederland. Het park werd in 1920 opgericht door de nieuwe protestantse club ‘Amsterdamse Maatschappij voor Jongemannen’, kortweg AMVJ. Deze Amsterdammers hebben dit park groot gemaakt door het organiseren van vele zomerkampen op de hei met sport, spel en cultuur. In 1920 ging de eerste paal in de grond. Dit deel van de hei staat bekend als De Paalberg, het hoogste punt.

Van barakken naar vijf sterren top-camping
In het archief van het park zijn nog oude foto’s en ansichtkaarten te vinden. Jeugd sliep in houten barakken wat tevens decor was voor de gekste rollenspellen. Als snel werd er een eetzaal, watertoren en winkel op het terrein bijgebouwd. Dankzij de werkverschaffing in de crisisjaren graven werklozen een enorme kuil bij de Paalberg. In 1935 gaat het Ermelose zwembad open en dat is meteen een groot succes. Vanaf de jaren vijftig groeide het park met jaarplaatsen voor caravans en chalets. Vanaf de jaren zeventig ook met toeristische plekken. Het park wordt door de jaren heen steeds meer gemoderniseerd. Nog altijd verblijven meerdere generaties uit families op dit park. Het is een fijne plek met veel herinneringen. Men kent elkaar.

Voorbeeld van een Vitaal Vakantiepark
Burgemeester van Ermelo André Baars vertelt: “Dat De Paalberg deze mijlpaal bereikt is bijzonder, daar zijn we in Ermelo trots op. De camping is ook een mooi voorbeeld van een Vitaal Vakantiepark. Een park met een kwalitatief goed aanbod. De gemeente Ermelo is één van de gemeentes die meedoet aan het programma Vitale Vakantieparken, dat bijdraagt om de Veluwe de meest gastvrije vakantiebestemming van Nederland te maken. En daar past De Paalberg goed bij!

Een erkenning voor de hele campingsector
ANWB directeur Frits van Bruggen reageert enthousiast op het nieuws “De eerste camping in Nederland met het predicaat Hofleverancier! Gefeliciteerd namens heel de ANWB ! Erkenning niet alleen voor De Paalberg, maar voor de hele campingsector. Daar wordt met veel inzet en toewijding hard gewerkt aan het leveren van een topproduct waar heel Nederland trots op mag zijn” Ook directeur Visit Veluwe Herre Dijkema feliciteert het park. “Een unieke gebeurtenis voor de Veluwe, een terechte erkenning voor een bedrijf dat al zo lang gasten ontvangt en een welkome opsteker in een lastige tijd!”

 Gert van den Broek, eigenaar van het park sinds 2012 kijkt naar de prestatie met een mix van respect en bewondering. “Ik vind het zo bijzonder dat het park al die honderd jaar al gasten ontvangt. De locatie trekt als een magneet mensen aan. Ik ben daar zelf met mijn zoon Coen van den Broek nog maar relatief kort bij betrokken. Ik kijk er daarom met respect naar. Dit is groter dan wij zijn.” Het familiebedrijf zal de komende jaren blijven investeren in het park zodat nog vele generaties jaarrond kunnen blijven genieten van deze bijzonder mooie plek.

  

Nieuws overzicht

Je wilt niets missen? Krijg als eerste een overzicht van onze laatste nieuwtjes en leuke aanbiedingen.

Meld je aan bij onze nieuwsbrief

3w Media Eindhoven