Zorgeloos klimmen

Parcoursen

Tijdens het klimmen is uw veiligheid gegarandeerd. Door Klimbos Ermelo loopt een permanente veiligheidskabel waar je altijd aan vastzit, vanaf het moment dat je de vaste grond verlaat tot je hier weer op terug komt. Lees hier meer over de veiligheid binnen Klimbos Ermelo. 

Door Klimbos Ermelo lopen 6 routes die stijgen in moeilijkheidsgraad. Voordat je zelfstandig het parcours in kan gaan, krijg je eerst instructie over het gebruik van de materialen zodat je veilig kunt klimmen. De instructeur laat je op het instructieparcours zien hoe het werkt. Vervolgens moet iedereen op het oefenparcours laten zien dat je de instructie hebt begrepen en veilig het klimbos in kan.

De entreekaart geeft je toegang tot het Klimbos gedurende de tijd waar je voor betaald hebt (1, 2 of 3 uur). De veiligheidsinstructie is niet binnen deze tijd meegerekend. Na de instructie kun je de volgende parcoursen gaan klimmen mits je aan de criteria voldoet.

Bekijk
Voor de kleine klimmers

1. Monkey Madness

Voor de kleinere klimmers is er een speciaal parcours: Monkey Madness. Tien uitdagende hindernissen hangen op 1.80m boven de grond. Onder begeleiding van de ouders, die langs het parcours meelopen, zullen de kinderen hun eerste stappen zetten in de wereld van het klimmen.

Meer informatie
vanaf 1.20m
Bekijk
Voor de hele familie

2. The Family

De naam zegt het eigenlijk al, dit parcours is geschikt voor de gehele familie. Broer, zus, vader, moeder, opa, oma, noem maar op. Met 12 hindernissen en op een comfortabele hoogte van 5 meter is dit een uitstekend parcours om na het instructieparcours mee te beginnen.

Meer informatie
vanaf 1.30m
Bekijk
Slinger door de lianensprong

3. The Jungle

The Jungle is 7 meter hoog en beschikt over 11 hindernissen. De hoogte en grote variatie aan hindernissen vormen een perfecte mix om jezelf weer wat meer uit te dagen. Kruip door de tonnen en slinger door de lianensprong. Voor iedereen wat wils.

Meer informatie
vanaf 1.30m
Bekijk
Een uitdagend parcours

4. The Shock

De lengte van de verschillende hindernissen maakt dit parcours uitdagend. Je uithoudingsvermogen en balans zullen hier goed van pas komen. Beheers jij de juiste techniek?

Meer informatie
vanaf 1.30m
Bekijk
Balans en kracht

5. The Kick

Een zware uitdaging is The Kick! The Kick is een stap hoger en zwaarder dan The Jungle en The Shock. Naast veel balans zul je ook veel kracht nodig hebben om dit parcour te voltooien.

Meer informatie
vanaf 1.50m
Bekijk
De zwaarste uitdaging

6. The Peak

De zwaarste uitdaging in Klimbos Ermelo is THE PEAK! 11 loodzware hindernissen op 9 meter hoogte! De moeilijkste en uitdagendste hindernissen vind je in dit parcours.

Meer informatie
vanaf 1.50m

Volg ons op