Veiligheid

Veiligheidsinstructie
Voordat je zelfstandig mag gaan klimmen krijg je eerst een veiligheidsinstructie. Je krijgt een klimgordel met materialen en wanneer je deze hebt aangedaan, controleert de instructeur of alles helemaal goed zit. Hierna krijg je uitgelegd en te zien hoe je veilig moet klimmen en wat de handigste manier is om met de hindernissen om te gaan. 
Alles goed gezien en begrepen? Dan is het tijd dat je zelf eerst gaat oefenen op het oefenparcours. Gaat dit helemaal goed, dan ben je klaar om zelfstandig te klimmen.
 
Zorgeloos klimmen
Tijdens het klimmen is je veiligheid gegarandeerd. Wij maken gebruik van het Vert Voltige systeem. Doormiddel van een safety hook ben je altijd aan de veiligheidskabel gezekerd. De safety hook is zo ontwikkeld dat deze wel langs de boom kan worden geschoven, maar nooit van de kabel afgehaald kan worden, tenzij je weer op de grond staat. Er bestaat dus geen mogelijkheid dat je los komt te staan terwijl je aan het klimmen bent. 
 
Toezicht
Tijdens het klimmen is er altijd toezicht door getrainde kliminstructeurs. Zij kunnen je altijd helpen wanneer dit nodig is en zullen je tips geven om het beste over hindernissen te klimmen. Kan of durf je ergens niet verder? Binnen het team van Klimbos Ermelo zijn speciaal opgeleide "rescuers," zij kunnen je altijd helpen en waar nodig je veilig naar beneden laten zakken.  
 
Bouw en keuring
Er is duurzaam gebouwd volgens het ECO concept. Dit houdt in dat er rekening is gehouden met de natuur. Zo worden de constructies in de bomen regelmatig verplaatst zodat de bomen onbelemmerd door kunnen groeien. Het klimbos voldoet daarnaast aan de hoogste Europese veiligheidsnormen.
Jaarlijks wordt het klimbos en de uitrusting gekeurd door het onafhankelijke bureau Tüv Nord.

Je wilt niets missen? Krijg als eerste een overzicht van onze laatste nieuwtjes en leuke aanbiedingen.

Meld je aan bij onze nieuwsbrief